Pomazánka z bažanta
60 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1kusBažant obecný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůJátra drůbeží
- 50gramůSlanina vepřová
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPaštikové koření
- 4krajíceChléb celozrnný pšenično-žitný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1499 kcal
Bílkoviny
142 g
Tuky
85 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
213 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého bažanta nakrájíme na čtvrtky.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla spolu s nakrájenou slaninou. Přidáme bažanta, očištěná játra, osolíme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Pod pokličkou dusíme vše doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme, vykostíme a spolu s játry umeleme. Vmícháme vydušenou šťávu, okořeníme, osolíme a zjemníme smtanou. Nakonec přidáme zbylé máslo a pomazánku dobře vyšleháme.
- 4Podáváme na krajících chleba nebo veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.