Pomazánka z bažanta

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1499 kcal
Bílkoviny
142 g
Tuky
85 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
213 mg
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a omytého bažanta nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla spolu s nakrájenou slaninou. Přidáme bažanta, očištěná játra, osolíme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Pod pokličkou dusíme vše doměkka.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, vykostíme a spolu s játry umeleme. Vmícháme vydušenou šťávu, okořeníme, osolíme a zjemníme smtanou. Nakonec přidáme zbylé máslo a pomazánku dobře vyšleháme.
  • 4
    Podáváme na krajících chleba nebo veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.