Pomazánka z cukety po italsku
20 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyChilli paprička sušená
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z 1 středně velké nebo 3 malých omytých cuket odřízneme špičku a stopku, podélně ji rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme měkkou část se semeny. Nahrubo nastrouháme, prosolíme a necháme asi půl hodiny pustit vodu. Pak propláchneme pod tekoucí vodou a dobře vymačkáme.
- 2Chilli papričky a česnek asi minutu opékáme na pánvi (pozor na česnek, aby nezhnědl - byl by hořký). Vsypeme cuketu a za stálého míchání opekáme 3 minuty.
- 3V míse do ještě teplé směsi vmícháme parmazán, dochutíme a a chceme-li, můžeme ještě zjemnit zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.