Pomazánka z husího sádla
25 min.
Ingredience
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaTymián sušený
- 0,25lžičkaSůl
- 400gramůHusí maso pečené
- 150gramůHusí sádlo
- 30mililitrůMartell cognac
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Husí vývar uvaříme s bobkovým listem a bez přikrytí necháme úplně vychladnout. Maso z husí pečeně obereme a nakrájíme na drobné kostičky. V míse maso ochutíme solí a tymiánem, přilijeme část vývaru a pečlivě zapracujeme do masa. Opět přilijeme část vývaru, přidáme část sádla a opakujeme, až začne mít směs krémovitou konzistenci.
- 2Hotovou pomazánku vložíme do skleničky a přelijeme husím sádlem, uzavřeme a uchováme v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.