Pomazánka z uzených šprotů a Lučiny
24 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůŠproty uzené
- 1kusCibule červená
- 1kusOkurky sterilované
- 125gramůSýr Lučina - termizovaný
- 2špetkySůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Vajíčko uvaříme natvrdo (vaříme ho 9 minut). Vychladlé vejce oloupeme a pokrájíme nadrobno. Očištěnou červenou cibulku a sladkokyselou malou okurku nakrájíme na drobné kostičky.
- 2V míse vidličkou nejdříve rozmačkáme šproty bez oleje. Pak přidáme přírodní Lučinu a tyčovým mixérem směs rozmixujeme najemno. Do vzniklého krému zamícháme připravené vajíčko, okurku, cibuli, promícháme a podle chuti dosolíme. Pomazánku podáváme vychlazenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.