Pomazánka ze žervé a zeleniny
15 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 170gramůŽervé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 4kusyŘedkvička
- 20gramůKopr čerstvý
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a celer oloupeme a spolu s ředkvičkami nakrájíme na malé kousky. Všleháme do másla žervé a připravenou zeleninu. Všechny suroviny ještě jednou zlehka prošleháme.
- 2Nakonec přimícháme drobně nasekaný kopr, podle vlastní chutě sůl, pepř. Hotovou pomazánku podle potřeby naředíme smetanou a ještě jednou vařečkou promícháme.
- 3Pomazánku uchováváme ve vhodné nádobě v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.