Pomelový salát s mořskými plody

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
738 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na dresink rozmícháme v misce rybí omáčku s limetkovou šťávou a cukrem. Zakryjeme fólií a odložíme na později.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme na tenké plátky pokrájenou šalotku a česnek. Směs vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Pomelo oloupeme, rozdělíme na jednotlivé dílky a rozkrojíme na menší kousky.
  • 3
    Ořechy rozdrtíme nahrubo v hmoždíři a vsypeme do salátové mísy. Přidáme kousky pomela, vařené oloupané krevety, vařené krabí maso, lístky máty a směs šalotky a česneku. Přelijeme dresinkem a zlehka promícháme. Salát posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, tenkými plátky chilli papriček a nasekanou koriandrovou natí. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.