Pomelový salát s mořskými plody
35 min.
Ingredience
- 4kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPomelo
- 1lžíceOřechy burské pražené
- 115gramůKrevety tygří - loupané
- 115gramůKrabí maso mražené
- 10kusůMáta
- 2lžíceOlej olivový
- Dozdobení
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- Dresink
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
738 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na dresink rozmícháme v misce rybí omáčku s limetkovou šťávou a cukrem. Zakryjeme fólií a odložíme na později.
- 2V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme na tenké plátky pokrájenou šalotku a česnek. Směs vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Pomelo oloupeme, rozdělíme na jednotlivé dílky a rozkrojíme na menší kousky.
- 3Ořechy rozdrtíme nahrubo v hmoždíři a vsypeme do salátové mísy. Přidáme kousky pomela, vařené oloupané krevety, vařené krabí maso, lístky máty a směs šalotky a česneku. Přelijeme dresinkem a zlehka promícháme. Salát posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, tenkými plátky chilli papriček a nasekanou koriandrovou natí. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.