Pomeranč s pepřem v karamelu
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 4kusyPomeranče
- 2lžíceCukr krupice
- 3lžíceOcet vinný červený
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1hrstOřechy vlašské
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 150gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 0,5lžičkaNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pomeranče oloupeme až na dužinu, nakrájíme na dílky a zbavíme peciček.
- 2Sýr nakrájíme na malé trojúhelníčky. Pomeranč, sýr a cibuli upravíme na dezertní talířky.
- 3Na teflonové pánvi zkaramelizujeme cukr dozlatova, zředíme octem a povaříme. Smícháme oba druhy oleje, sůl, zelený pepř a přidáme do karamelu.
- 4Zálivkou zakapeme pomeranče a dezert ozdobíme půlkami ořechů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.