Pomeranče a ořechy v rumu
30 min.
Ingredience
- 125gramůCukr třtinový
- 2kusyPomeranče
- 100gramůMandle
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůOřechy lískové
- 100gramůPistácie
- 500mililitrůRum bílý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče dobře omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru oloupeme v tenkých plátcích a z pomerančů vymačkáme šťávu.
- 2V kastrůlku svaříme cukr s pomerančovou kůrou a šťávou. Když se tekutina vypaří, vyjmeme kůru. Vsypeme oloupané mandle, ořechy, pistácie a vše dobře promícháme. Směs necháme vychladnout. Potom přilijeme bílý rum a znovu promícháme.
- 32 sklenice o obsahu 500 ml vyvaříme a rozdělíme do nich připravenou ořechovou směs. Sklenice dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.