Pomerančová bábovka

85 min.
Česká republika

Ingredience

      • 20gramůKypřicí prášek do pečiva
      • 2lžíceMouka bezlepková
      • 250gramůSolamyl - bramborový škrob
      • 5kusůVejce slepičí
      • 150gramůCukr krupice
      • 250mililitrůOlej stolní
      • 20gramůCukr vanilka
      • 2lžícePomerančová šťáva
      • 2gramySůl
      • 1lžíceTuk
    Počet porcí:
    12

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    363 kcal
    Bílkoviny
    3 g
    Tuky
    25 g
    Sacharidy
    32 g
    Vláknina
    39 mg
    Cukr
    13 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr (vanilkový i krupicový) a olej vyšleháme do hustého krému. Poté smícháme bramborový škrob s práškem do pečiva, pomerančovou šťávou a špetkou soli. Potom obě připravené směsi smícháme a na závěr ušleháme tuhý sníh z bílků, který opatrně vmícháme do těsta. Vzniklé těsto vlijeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané pečící formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut. Bábovku podáváme vychladlou, jako pohoštění.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.