Pomerančová bábovka
85 min.
Ingredience
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceMouka bezlepková
- 250gramůSolamyl - bramborový škrob
- 5kusůVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 250mililitrůOlej stolní
- 20gramůCukr vanilka
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2gramySůl
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
39 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr (vanilkový i krupicový) a olej vyšleháme do hustého krému. Poté smícháme bramborový škrob s práškem do pečiva, pomerančovou šťávou a špetkou soli. Potom obě připravené směsi smícháme a na závěr ušleháme tuhý sníh z bílků, který opatrně vmícháme do těsta. Vzniklé těsto vlijeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané pečící formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut. Bábovku podáváme vychladlou, jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.