Pomerančová pěna

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve omyjeme 4 pomeranče a rozkrojíme na poloviny, dužinu vydlabeme a propasírujeme přes jemné síto. Získanou šťávu smícháme v kastrůlku se stejným množstvím vody a citronovou šťávou. Pomalu zahříváme a postupně přidáváme cukr. Několik lžic šťávy smícháme s maizenou a za stálého míchání přidáme zpět do kastrůlku se šťávou. Prohřejeme, odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Bílky smícháme se špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do vychlazeného krému.
  • 3
    Jednotlivé poloviny vydlabaných pomerančů naplníme hotovým krémem a dáme na 1 hodinu do lednice.
  • 4
    Před podáváním ušleháme ze smetany tuhou šlehačku, plněné pomeranče jí ozdobíme a dezert podáváme s dílky zbylého pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.