Pomerančová pěna
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 5kusůPomeranče
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
- 2lžíceSolamyl
- 3kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Nejprve omyjeme 4 pomeranče a rozkrojíme na poloviny, dužinu vydlabeme a propasírujeme přes jemné síto. Získanou šťávu smícháme v kastrůlku se stejným množstvím vody a citronovou šťávou. Pomalu zahříváme a postupně přidáváme cukr. Několik lžic šťávy smícháme s maizenou a za stálého míchání přidáme zpět do kastrůlku se šťávou. Prohřejeme, odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Bílky smícháme se špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do vychlazeného krému.
- 3Jednotlivé poloviny vydlabaných pomerančů naplníme hotovým krémem a dáme na 1 hodinu do lednice.
- 4Před podáváním ušleháme ze smetany tuhou šlehačku, plněné pomeranče jí ozdobíme a dezert podáváme s dílky zbylého pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.