Pomerančová štóla
65 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 2kusyKandovaná pomerančová kůra
- 1kusPomeranče
- 150gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Poté utřeme žloutky s cukrem a špetkou soli do žluté směsi.
- 2250g mouky smícháme s práškem do pečiva a společně s rozehřátým máslem vmícháme do žloutkové směsi. Těsto šleháme, dokud nevznikne smetanová konzistence.
- 3Troubu předehřejeme na 210C.
- 4Pomeranč vymačkáme a šťávu společně s kandovanou pomerančovou kůrou nakrájenou na kousky promícháme s těstem. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 5Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme asi 45minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.