Pomerančová vajíčka
55 min.
Ingredience
- Pomerančový krém
- 70mililitrůPomerančová šťáva
- 70gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePomerančová kůra
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- Těsto
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 100gramůSolamyl
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
36Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
220 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Všechny ingeredience na těsto smícháme s natvrdo uvařenými žloutky protlačenými přes sítko. Hotové těsto necháme zabalené ve fólii min. hodinu odpočinout v lednici.
- 2Poté rozválíme na tenký plát a formičkou ve tvaru kapky vykrojíme vajíčka a do každého uděláme malý důlek. Přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 185C. Necháme vychladnout.
- 3Na pomerančový krém prošleháme všechny ingredience v horké vodní lázni. Nevaříme, pouze šleháme dokud nevznikne jemná, hladká konzistence. Cukrářským sáčkem vyplníme důlky v upečených vajíčkách, zbytek krému dozdobíme tenkými proužky pomerančové kůry a podáváme v misce zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.