Pomerančová vajíčka

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
36

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
220 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny ingeredience na těsto smícháme s natvrdo uvařenými žloutky protlačenými přes sítko. Hotové těsto necháme zabalené ve fólii min. hodinu odpočinout v lednici.
  • 2
    Poté rozválíme na tenký plát a formičkou ve tvaru kapky vykrojíme vajíčka a do každého uděláme malý důlek. Přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 185C. Necháme vychladnout.
  • 3
    Na pomerančový krém prošleháme všechny ingredience v horké vodní lázni. Nevaříme, pouze šleháme dokud nevznikne jemná, hladká konzistence. Cukrářským sáčkem vyplníme důlky v upečených vajíčkách, zbytek krému dozdobíme tenkými proužky pomerančové kůry a podáváme v misce zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.