Pomerančové lanýže v hořké čokoládě
20 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCreme double
- 225gramůPoleva čokoládová bílá
- 1lžíceLikér pomerančový
- 4lžíceOříšky piniové
- 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
104 mg
Cukr
101 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme máslo, přilijeme creme double a za stálého mícháme minutu povaříme. Čokoládovou polevu rozdrobíme a mícháme, dokud se poleva nerozpustí. Nakonec do směsi přimícháme pomerančový likér.
- 2Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a uložíme na 120 minut do chladničky.
- 3Poté formu vyjmeme a ze směsi tvarujeme kuličky, opět uložíme asi na 30 minut ztuhnout do chladničky.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pomerančové kuličky v ní máčíme. Kuličky necháme okapat na pečícím papíře a zdobíme nasekanými piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.