Pomerančové lanýže v hořké čokoládě

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
104 mg
Cukr
101 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme máslo, přilijeme creme double a za stálého mícháme minutu povaříme. Čokoládovou polevu rozdrobíme a mícháme, dokud se poleva nerozpustí. Nakonec do směsi přimícháme pomerančový likér.
  • 2
    Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a uložíme na 120 minut do chladničky.
  • 3
    Poté formu vyjmeme a ze směsi tvarujeme kuličky, opět uložíme asi na 30 minut ztuhnout do chladničky.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pomerančové kuličky v ní máčíme. Kuličky necháme okapat na pečícím papíře a zdobíme nasekanými piniovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.