Pomerančové muffiny s čokoládou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1178 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
221 g
Vláknina
12 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  • 2
    Omyjeme a osušíme dva pomeranče. Jeden rozkrojíme na polovinu, vyjmeme semínka a nakrájíme tenké plátky. Druhý pomeranč vymačkáme (potřebujeme 1 dl šťávy). Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme cukr, sůl, nadrobno pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, na kousky nasekanou hořkou čokoládu a kandované višně. Vše promícháme. V druhé misce vyšleháme vejce se smetanou. Tekutou směs přilijeme k sypké směsi a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do formiček přibližně do dvou třetin. Na každou muffinu položíme plátek pomeranče, který mírně zatlačíme do těsta. Muffiny vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.