Pomerančové muffiny s čokoládou
50 min.

Ingredience
- Na vytření a vysypání formy
- 280lžicMouka polohrubá
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Těsto
- 2kusyPomeranče
- 280gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 80gramůKandovaná pomerančová kůra
- 70gramůČokoláda hořká
- 2lžíceVišně kandované
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1178 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
221 g
Vláknina
12 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- 2Omyjeme a osušíme dva pomeranče. Jeden rozkrojíme na polovinu, vyjmeme semínka a nakrájíme tenké plátky. Druhý pomeranč vymačkáme (potřebujeme 1 dl šťávy). Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme cukr, sůl, nadrobno pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, na kousky nasekanou hořkou čokoládu a kandované višně. Vše promícháme. V druhé misce vyšleháme vejce se smetanou. Tekutou směs přilijeme k sypké směsi a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do formiček přibližně do dvou třetin. Na každou muffinu položíme plátek pomeranče, který mírně zatlačíme do těsta. Muffiny vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.