Pomerančové perníčky
55 min.
Ingredience
- 125gramůMouka pšeničná celozrnná
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůPomerančová kůra
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 100gramůMed včelí
- 5gramůSkořice mletá
- 5gramůZázvor mletý
- 5gramůMuškátový oříšek
- 8gramůAnýz mletý
- 2kusyHřebíček
- 25gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůVoda pitná
- 20gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku vložíme pomerančovou kůru, přilijeme vodu, přidáme med, mletou skořici, zázvor, mletý muškát, mletý anýz, celý hřebíček, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Z rendlíku vyjmeme kůru, celý hřebíček, přidáme máslo a necháme rozpustit. Rendlík odstavíme z ohně, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, vsypeme mouku, kypřící prášek a vypracujeme těsto. Malé formičky vymastíme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
- 2Perníčky necháme vychladnout, vyklepneme z formiček a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.