Pomerančové perníčky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku vložíme pomerančovou kůru, přilijeme vodu, přidáme med, mletou skořici, zázvor, mletý muškát, mletý anýz, celý hřebíček, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Z rendlíku vyjmeme kůru, celý hřebíček, přidáme máslo a necháme rozpustit. Rendlík odstavíme z ohně, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, vsypeme mouku, kypřící prášek a vypracujeme těsto. Malé formičky vymastíme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
  • 2
    Perníčky necháme vychladnout, vyklepneme z formiček a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.