Pomerančové řezy s krémem
60 min.
Ingredience
- 70gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyPomerančová kůra
- 340gramůBrambory
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusPomeranče
- Krém
- 15lžicMléko plnotučné
- 1špetkaVanilka mletá
- 70gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyMouka bramborová
- 2lžičkyPomerančová kůra
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr se žloutky a nastrouhanou pomeračovou kůrou, třeme cca 30 minut do zhoustnutí, poté zlehka vmícháme uvařené, studené, prolisované brambory a tuhý sníh, ušlehaný z bílků.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy nebo na plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, přelijeme krémem a dozdobíme nakrájeným pomerančem.
- 3Na krém smícháme všechny ingredience a ušleháme. Vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí, necháme vychladnout a poté krémem potřeme těsto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.