Pomerančové šodó s vínem a jahodovou omáčkou
32 min.
Ingredience
- 400mililitrůHroznové víno
- 1kusPomeranče
- 50gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 400gramůJahody zahradní
- 1kusCitronová tráva
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůŽelatina bílá plátky
- 1lžícePudinkový prášek - vanilkový
- 0,5šálekCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Želatinu necháme nabobtnat v 50 ml studené vody. Pomeranč řádně omyjeme, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a přecedíme. Nabobtnalou želatinu rozpustíme v 50 ml vína, odstavíme, po chvíli přilijeme zbytek vína, přidáme pomerančovou kůru a šťávu, 30 g cukru, vanilkový cukr. Směs vychladíme za občasného promíchání 8 minut v ledové lázni (nejlépe ve vodě s kostkami ledu). Směs by měla trochu zhoustnout.
- 2Zatím vyšleháme ze smetany šlehačku, opatrně ji vmícháme do tuhnoucího želé. Připraveným šodó naplníme čtyři pudinkové formy, které jsme vypláchli studenou vodou a uložíme alespoň na 6 hodin do chladničky.
- 3Jahody očistíme, opláchneme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Připravedné jahody zprudka vaříme 2 minuty, přidáme pudinkový prášek, vaříme za stálého míchání, až omáčka trochu zhoustne. Na závěr osladíme 20 g cukru.
- 4Vychlazený šodó krém uvolníme po obvodě forem hrotem nože, na pár vteřin ponoříme do horké vody. Krém poté vyklopíme na talířky, okolo zalijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme citronovou trávou a ihned servírujeme. Velmi zajímavou kombinací je smíchaná chuť studeného krému a teplé omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.