Pomerančové šodó s vínem a jahodovou omáčkou

32 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu necháme nabobtnat v 50 ml studené vody. Pomeranč řádně omyjeme, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a přecedíme. Nabobtnalou želatinu rozpustíme v 50 ml vína, odstavíme, po chvíli přilijeme zbytek vína, přidáme pomerančovou kůru a šťávu, 30 g cukru, vanilkový cukr. Směs vychladíme za občasného promíchání 8 minut v ledové lázni (nejlépe ve vodě s kostkami ledu). Směs by měla trochu zhoustnout.
  • 2
    Zatím vyšleháme ze smetany šlehačku, opatrně ji vmícháme do tuhnoucího želé. Připraveným šodó naplníme čtyři pudinkové formy, které jsme vypláchli studenou vodou a uložíme alespoň na 6 hodin do chladničky.
  • 3
    Jahody očistíme, opláchneme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Připravedné jahody zprudka vaříme 2 minuty, přidáme pudinkový prášek, vaříme za stálého míchání, až omáčka trochu zhoustne. Na závěr osladíme 20 g cukru.
  • 4
    Vychlazený šodó krém uvolníme po obvodě forem hrotem nože, na pár vteřin ponoříme do horké vody. Krém poté vyklopíme na talířky, okolo zalijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme citronovou trávou a ihned servírujeme. Velmi zajímavou kombinací je smíchaná chuť studeného krému a teplé omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.