Pomerančové trojúhelníčky
85 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- Servírování
- 2lžíceCukr krystal
- Těsto
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 130gramůMáslo čerstvé
- 2gramyCukr krystal
- 2lžíceCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaVoda z pomerančových květů
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5271 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
564 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Troubu připravíme k předehřátí na 160 °C, mělkou, nejlépe koláčovou formu vymažeme lžící másla.
- 2Těsto: V hlubší míse utřeme do pěny moučkový a krystalový cukr s máslem. Na vzniklou pěnu prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a směs ochutíme lžičkou vody z pomerančových květů. Těsto ochutíme špetkou soli a všechny suroviny zpracujeme do vláčného těsta, které přemístíme do koláčové formy. Povrch těsta ve formě vyrovnáme stěrkou nebo nožem dohladka a těsto ve formě rozřežeme na dortové výseče (osminky). Nakonec vidličkou po obvodu těstového kruhu ve formě vyznačíme ozdobné vrásnění. Potom korpus pečeme asi 35 minut ve vyhřáté formě.
- 3Servírování: Teplý upečený korpus posypeme krystalovým cukrem a podle vyznačených řezů pečený korpus rozdělíme na jednotlivé porce. Tyto zákusky servírujeme jako pohoštění nebo jako svačinu dětem, studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.