Pomerančovo-skořicové vafle

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranč důkladně omyjeme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem dohladka. Poté přidáme pomerančovou kůru a šťávu, přisypeme mouku se špetkou soli a tenkým pramínkem přilijeme mléko. Z bílků se špetku soli vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do těsta a přidáme rozpuštěné máslo.
  • 2
    Do rozpáleného vaflovače vlejeme vždy jednu lžíci těsta a každou vafli pečeme cca 3minuty. Vždy jednou obrátíme.
  • 3
    Hotové vafle posypeme směsí moučkového cukru a skořice a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.