Pomerančovo-skořicové vafle
30 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 2špetkySůl
- 2lžičkySkořice mletá
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusPomeranče
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Pomeranč důkladně omyjeme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem dohladka. Poté přidáme pomerančovou kůru a šťávu, přisypeme mouku se špetkou soli a tenkým pramínkem přilijeme mléko. Z bílků se špetku soli vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do těsta a přidáme rozpuštěné máslo.
- 2Do rozpáleného vaflovače vlejeme vždy jednu lžíci těsta a každou vafli pečeme cca 3minuty. Vždy jednou obrátíme.
- 3Hotové vafle posypeme směsí moučkového cukru a skořice a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.