Pomerančový chlebíček
95 min.
Ingredience
- 30gramůTuk rostlinný
- 250mililitrůMed včelí
- 175mililitrůPomerančová šťáva
- 2lžícePomerančová kůra
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 115gramůOřechy vlašské
- 1kusVejce slepičí
- 385gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
6 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 170 °C.
- 2Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a promícháme s nasekanými ořechy. Umixujeme tuk, vmícháme med a rozšlehané vejce, přimícháme strouhanou pomerančovou kůru. Postupně přisypeme suchou směs a přiléváme pomerančovou šťávu.
- 3Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát až sedmdesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.