Pomerančový chlebíček

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
6 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  • 2
    Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a promícháme s nasekanými ořechy. Umixujeme tuk, vmícháme med a rozšlehané vejce, přimícháme strouhanou pomerančovou kůru. Postupně přisypeme suchou směs a přiléváme pomerančovou šťávu.
  • 3
    Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát až sedmdesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.