Pomerančový dezert
65 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 20gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 140gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 150gramůPomeranče
- 200gramůTažené těsto
- 150mililitrůMléko polotučné
- 125gramůMouka mandlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
900 mg
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Mléko dáme vařit s vanilkovým luskem. Přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
- 21 žloutek a 35g cukru moučky vyšleháme do bílé pěny, poté přisypeme maizenu a vše zalijeme horkým mlékem.
- 3Směs dáme vařit, těsně před varem odstavíme a necháme vystydnout.
- 4125g másla smícháme s mandlovým práškem, cukrem a 1 žloutkem. Přimícháme zbytek maizeny a postupně vmícháváme vanilkový krém.
- 5Pomeranče oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Odstraníme pecky.
- 6Zapékací formu vymažame máslem a vysypeme zbytkem cukru. Těsto vyválíme na plát a vyložíme jím formu.
- 7Na těsto vlijeme krém a poklademe plátky pomeranče.
- 8Pečeme při 210°C 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.