Pomerančový dezert

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
900 mg
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko dáme vařit s vanilkovým luskem. Přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
  • 2
    1 žloutek a 35g cukru moučky vyšleháme do bílé pěny, poté přisypeme maizenu a vše zalijeme horkým mlékem.
  • 3
    Směs dáme vařit, těsně před varem odstavíme a necháme vystydnout.
  • 4
    125g másla smícháme s mandlovým práškem, cukrem a 1 žloutkem. Přimícháme zbytek maizeny a postupně vmícháváme vanilkový krém.
  • 5
    Pomeranče oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Odstraníme pecky.
  • 6
    Zapékací formu vymažame máslem a vysypeme zbytkem cukru. Těsto vyválíme na plát a vyložíme jím formu.
  • 7
    Na těsto vlijeme krém a poklademe plátky pomeranče.
  • 8
    Pečeme při 210°C 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.