Pomerančový dort s ořechovo-čokoládovým krémem

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
80 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
15 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme žloutky, cukr, strouhanou kůru a šťávu z pomeranče a citronu a utřeme do husté hmoty. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 50 minut. Hotový dort necháme vychladnout, jednou nebo dvakrát překrojíme a naplníme krémem. Části složíme na sebe, dokola obalíme plátkem z mandlového těsta a na okraji dozdobíme válečkem z téhož těsta. Povrch poklademe kousky oloupaného pomeranče uvařeného v cukru a citronové šťávě a zalijeme ovocným rosolem.
  • 3
    Na krém utřeme máslo s vanilkovým cukrem, přidáme mleté ořechy a strouhanou čokoládu.
  • 4
    Na mandlové těsto spaříme mandle, oloupeme, nastrouháme a v hmoždíři utlučeme s cukrem a bílkem. Těsto rozválíme na tenký plát.
  • 5
    Na ozdobení oloupeme pomeranče, odstraníme jádra, rozdělíme na osminy a vložíme do trošky vody s cukrem a šťávou vymačkanou z citronu. Necháme projít varem, vyjmeme a vychladlé poklademe na dort. Do vyvařené šťávy přidáme rozvařený agar a když zhoustne, procedíme a přelijeme pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.