Pomerančový horký punč

10 min.
Evropa

Ingredience

      • 3decilitryVoda pitná
      • 50gramůCukr krupice
      • 1lžičkaCitronová kůra
      • 1lžičkaPomerančová kůra
      • 1lžičkaCukr vanilka
      • 3gramyHřebíček
      • 1decilitrRum
      • 30mililitrůCitronová šťáva
      • 6mililitrůPomerančová šťáva
    Počet porcí:
    2

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    239 kcal
    Sacharidy
    32 g
    Vláknina
    950 mg
    Cukr
    25 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do vody v kastrůlku vsypeme cukr, citrónovou a pomerančovou kůru, vanilkový cukr, hřebíček a vše přivedeme k varu. Ihned odstavíme z ohně a přiklopené necháme 5 minut vyluhovat.
    • 2
      Do cukrové a kořeněné vody přilijeme vymačkanou pomerančovou a citrónovou šťávu, zamícháme a opět přivedeme k varu. Na dno dvou silnostěnných skleniček nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme přes cedník svařenou směsí a ihned podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.