Pomerančový horký punč
10 min.
Ingredience
- 3decilitryVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1lžičkaCukr vanilka
- 3gramyHřebíček
- 1decilitrRum
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 6mililitrůPomerančová šťáva
Počet porcí:
2Postup přípravy
- 1Do vody v kastrůlku vsypeme cukr, citrónovou a pomerančovou kůru, vanilkový cukr, hřebíček a vše přivedeme k varu. Ihned odstavíme z ohně a přiklopené necháme 5 minut vyluhovat.
- 2Do cukrové a kořeněné vody přilijeme vymačkanou pomerančovou a citrónovou šťávu, zamícháme a opět přivedeme k varu. Na dno dvou silnostěnných skleniček nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme přes cedník svařenou směsí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.