Pomerančový koláč s mandlemi a šlehačkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Přidáme mleté mandle, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč vyklopíme, necháme vychladnout, potřeme meruňkovým džemem, dozdobíme ušlehanou smetanou, dílky pomeranče a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.