Pomerančový koláč s mandlemi a šlehačkou
55 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMandle
- 2kusyPomeranče
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůDžem meruňkový
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Cukr smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Přidáme mleté mandle, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč vyklopíme, necháme vychladnout, potřeme meruňkovým džemem, dozdobíme ušlehanou smetanou, dílky pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.