Pomerančový koláč s meduňkou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    300g mouky smícháme s vejcem, 100g cukru, špetkou soli, citronovou kůrou a 200g másla nakrájeným na malé kousky. Vypracujeme rychle těsto, které necháme 30 minut zabalené v potravinářské fólii odpočinout v chladu.
  • 2
    Pomeranče oloupeme a pokrájíme na plátky. Meduňku omyjeme a rozebereme na lístky.
  • 3
    V rozpálené pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme máslo a plátky pomerančů. Pomeranče necháme dobře obalit karamelem. Těsto rozválíme na plát o síle 5mm, dáme do tukem vymazané formy na pečení, okraj těsta necháme mírně zvednutý. Povrch propícháme vidličkou a poklademe plátky pomerančů v karamelu. Pečeme při 170°C 20 minut.
  • 4
    Servírujeme posypaný lístky meduňky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.