Pomerančový koláč s meduňkou
80 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůTuk
- 1kusVejce slepičí
- 130gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 15gramůCitronová kůra
- 220gramůMáslo čerstvé
- 3kusyPomeranče
- 10gramůMeduňka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1300g mouky smícháme s vejcem, 100g cukru, špetkou soli, citronovou kůrou a 200g másla nakrájeným na malé kousky. Vypracujeme rychle těsto, které necháme 30 minut zabalené v potravinářské fólii odpočinout v chladu.
- 2Pomeranče oloupeme a pokrájíme na plátky. Meduňku omyjeme a rozebereme na lístky.
- 3V rozpálené pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme máslo a plátky pomerančů. Pomeranče necháme dobře obalit karamelem. Těsto rozválíme na plát o síle 5mm, dáme do tukem vymazané formy na pečení, okraj těsta necháme mírně zvednutý. Povrch propícháme vidličkou a poklademe plátky pomerančů v karamelu. Pečeme při 170°C 20 minut.
- 4Servírujeme posypaný lístky meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.