Pomerančový koláč s rozmarýnem
90 min.
Ingredience
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 115gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceRozmarýn sušený
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- náplň
- 500mililitrůPomerančová šťáva
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 2lžičkyPomerančová kůra
- 175gramůCukr krupice
- 4kusyVejce křepelčí
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, přidáme máslo, nasekaný rozmarýn, vše zpracujeme na drobenku. Přidáme cukr, vejce a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 20 minut v chladničce.
- 2Těsto rozválíme na plát, vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a korpus předpékáme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme dalších 10-15 minut dozlatova.
- 3V kastrůlku svaříme pomerančovou šťávu a snítky rozmarýnu. Zlehka povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí šťávu přecedíme a rozmarýn odstraníme.
- 4Přecezenou šťávu prošleháme s pomerančovou kůrou, cukrem, vejci a smetanou. Směs nalijeme na korpus a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 35 minut do ztuhnutí náplně.
- 5Upečený koláč necháme vychladnout a až do podávání uložíme do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.