Pomerančový koláč se smetanou
90 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůVoda pitná
- 80gramůPomerančová kůra
- 120mililitrůPomerančová šťáva
- 50gramůStrouhanka
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMáslo arašídové
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr krystal
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, přisypeme krupicový cukr a promícháme. Přidáme měkké máslo, konečky prstů rozmělníme v mouce, přilijeme lžíci vody a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme do alobalu, vložíme do lednice a necháme půl hodiny odležet. Poté těsto vyválíme na středně silný plát, rozložíme na plech potažený papírem na pečení, propícháme vidličkou, zatížíme keramickou mřížkou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme čtvrt hodiny. Poté odstraníme mřížku a pečeme dalších 15 minut.
- 2Do mísy nasypeme strouhanou pomerančovou kůru, strouhanku, krystalový cukr, přilijeme pomerančovou i citronovou šťávu, smetanu, rozpuštěné arašídové máslo, přidáme žloutky a vymícháme krém. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků, naneseme na těsto, vložíme zpět do trouby a pečeme zhruba 40 minut.
- 3Koláč naporcujeme a ještě teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.