Pomerančový pudink s mátou
60 min.
Ingredience
- Na ozdobení
- Na pudink
- 70gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr třtinový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVanilkový lusk
- 50mililitrůMléko polotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusPomeranče
- Na vymazání formiček
- 70gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr třtinový
- 80mililitrůSirup javorový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do vhodné nádoby, přisypeme cukr a rozklepneme vejce. Vložíme vyškrábaný vanilkový lusk a vše utřeme do hladké pěny. Přilijeme mléko, vsypeme mouku, vanilkový cukr a dobře promícháme.
- 2Z bílků ušlehaný tuhý sníh spolu s pomerančovou kůrou a šťávou. (Kůru na jemném struhadle nastrouhanou ze čtyř pomerančů a z těch samých pomerančů vymačkanou šťávu). Zlehka vmícháme do žloutkové pěny.
- 3Šest mlých zapékacích formiček důkladně vymažeme máslem, vysypeme cukrem, na dno dáme po dvě lžíce javorového sirupu. Na sirup rozdělíme připravený pudink, každou naplněnou formičku přikryjeme kouskem alobalu.
- 4Do pekáče vlijeme 2 l vody, naskládáme formičky a vložíme do předehřáté trouby na 40 minut. Po uvaření vyklopíme pudink z formiček na mělké, teplé dezertní talířky. Každou porci ozdobíme lístky máty a tenkými kolečky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.