Pomerančový salát s fenyklem
20 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme kůru a bílou vrstvu pomerančů tak, aby si udržely svůj původní tvar. Pracujeme nad miskou, abychom zachytili odkapávající šťávu. Šťávu odložíme a pomeranče nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Poté je rozložíme do salátové mísy.
- 2Z hlízy fenyklu odřízneme vějířovité listy, podélně ji rozpůlíme a překrojíme na čtvrtky. Nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozsypeme na pomeranče a pokapeme šťávou zachycenou z pomerančů, aby nezhnědly.
- 3Opatrně vše promícháme a posypeme semínky fenyklu.
- 4Do misky nalijeme olivový olej a všleháme do něj pomerančovou šťávu. Zálivkou přelijeme připravené pomeranče s fenyklem, promícháme, přikryjeme potravinářskou folií a dáme vychladit.
- 5Salát podáváme chlazený a těsně před podáváním jej posypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.