Pomerančový salát s fenyklem

20 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme kůru a bílou vrstvu pomerančů tak, aby si udržely svůj původní tvar. Pracujeme nad miskou, abychom zachytili odkapávající šťávu. Šťávu odložíme a pomeranče nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Poté je rozložíme do salátové mísy.
  • 2
    Z hlízy fenyklu odřízneme vějířovité listy, podélně ji rozpůlíme a překrojíme na čtvrtky. Nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozsypeme na pomeranče a pokapeme šťávou zachycenou z pomerančů, aby nezhnědly.
  • 3
    Opatrně vše promícháme a posypeme semínky fenyklu.
  • 4
    Do misky nalijeme olivový olej a všleháme do něj pomerančovou šťávu. Zálivkou přelijeme připravené pomeranče s fenyklem, promícháme, přikryjeme potravinářskou folií a dáme vychladit.
  • 5
    Salát podáváme chlazený a těsně před podáváním jej posypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.