Pomerančový salát s fíky

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
71 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mátu omyjeme a lístky otrháme. Med se 400 ml vody, mátou a hřebíčkem přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Sirup přecedíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Pomeranče oloupeme, odstraníme bílou dužinu a nakrájíme na plátky. Plátky pomeranče vložíme na 1 hodinu do sirupu a vložíme do chladničky.
  • 3
    Fíky rozpůlíme a nakrájíme na menší kousky.
  • 4
    Pomerančové plátky vyjmeme ze sirupu a upravíme na připravené talíře. Na ně rozdělíme fíky a zakápneme medovým sirupem.
  • 5
    Lístky meduňky omyjeme a ozdobíme jimi připravený salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.