Pomerančový salát s fíky
25 min.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Mátu omyjeme a lístky otrháme. Med se 400 ml vody, mátou a hřebíčkem přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Sirup přecedíme a necháme vychladnout.
- 2Pomeranče oloupeme, odstraníme bílou dužinu a nakrájíme na plátky. Plátky pomeranče vložíme na 1 hodinu do sirupu a vložíme do chladničky.
- 3Fíky rozpůlíme a nakrájíme na menší kousky.
- 4Pomerančové plátky vyjmeme ze sirupu a upravíme na připravené talíře. Na ně rozdělíme fíky a zakápneme medovým sirupem.
- 5Lístky meduňky omyjeme a ozdobíme jimi připravený salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.