Pořádné kuřecí kari

70 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě cibule nakrájíme na proužky, dvě na jemno.
  • 2
    Papriku nakrájíme na velké kusy.
  • 3
    Do velké mísy dáme 3 lžíce tandoori masala koření, po lžíci zázvorové a česnekové pasty, tři čtvrtiny jogurtu a sůl. Vmícháme proužky cibule, papriku a kuřecí maso nakrájené na kousky. Necháme přes noc marinovat v lednici.
  • 4
    Cibule nakrájené na jemno opékáme na oleji do měkka. Poté vmícháme zbylé tandoori masala koření, zázvorovou i česnekovou pastu, nasekaný koriandr a chilli koření. Po minutě přidáme 100 ml vody a passatu. Povaříme 15 minut a poté přidáme kokosové mléko a zbylý jogurt. Vše promixujeme dohladka.
  • 5
    Do zapékací misky dáme směs kuřecího masa se zeleninou a pečeme 20 minut na 220 °C. Poté zalijeme rajčatovou omáčkou.
  • 6
    Tuto kuřecí směs podáváme s rýží a chleby naan.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.