Pořádné kuřecí kari
70 min.
Ingredience
- 6lžictandoori masala koření
- 2lžícezázvorová pasta
- 2lžíceČesneková pasta
- 500gramůJogurt bílý
- 500gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 4kusyCibule
- 2kusyPaprika červená
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 680mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 160mililitrůMléko kokosové
- 400gramůRýže Basmati
- 8kusůPlacka naan
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Dvě cibule nakrájíme na proužky, dvě na jemno.
- 2Papriku nakrájíme na velké kusy.
- 3Do velké mísy dáme 3 lžíce tandoori masala koření, po lžíci zázvorové a česnekové pasty, tři čtvrtiny jogurtu a sůl. Vmícháme proužky cibule, papriku a kuřecí maso nakrájené na kousky. Necháme přes noc marinovat v lednici.
- 4Cibule nakrájené na jemno opékáme na oleji do měkka. Poté vmícháme zbylé tandoori masala koření, zázvorovou i česnekovou pastu, nasekaný koriandr a chilli koření. Po minutě přidáme 100 ml vody a passatu. Povaříme 15 minut a poté přidáme kokosové mléko a zbylý jogurt. Vše promixujeme dohladka.
- 5Do zapékací misky dáme směs kuřecího masa se zeleninou a pečeme 20 minut na 220 °C. Poté zalijeme rajčatovou omáčkou.
- 6Tuto kuřecí směs podáváme s rýží a chleby naan.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.