Porce kapra v křenovém těstíčku
50 min.
Ingredience
- 3špetkySůl
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka polohrubá
- 2lžíceKřen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 130mililitrůMléko plnotučné
- 1kilogramKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
234 mg
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme 2 špetkami soli a poprášíme paprikou. Porce můžeme krájet z půlky kapra nebo krájet podkovy z celého vykuchaného kapra. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní porce kapra a dáme do trouby předehřáté na 220 °C. Když se kapr zapeče, porce obrátíme a pečeme ještě z druhé strany.
- 2V mezičase připravíme těstíčko. V míse rozšleháme mléko se žloutky, špetkou soli a zašleháme mouku s jemně ustrouhaným křenem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Když jsou porce opečené, přelijeme je těstíčkem, vrátíme do trouby, zvýšíme teplotu na 250 °C a zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.