Pórek v bešamelu

15 min.
Evropa

Ingredience

      • 2litryVoda pitná
      • 1lžičkaSůl
      • 200mililitrůBešamel
      • 1000gramůPórek
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    226 kcal
    Bílkoviny
    6 g
    Tuky
    6 g
    Sacharidy
    40 g
    Vláknina
    5 g
    Cukr
    12 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Očištěný pórek podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 3cm.
    • 2
      V hrnci nad párou vaříme pórek v mírně osolené vodě asi 5 minut doměkka. Potom slijeme a vývar uchováme.
    • 3
      Pórek až při podávání zalijeme bešamelem promíchaným s trochou odloženého vývaru.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.