Pórek ve smetanové omáčce
20 min.
Ingredience
- 1000gramůPórek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 3cm.
- 2V kastrolu na rozehřátém másle pórek osmahneme. Podle chuti osolíme a přilijeme trochu vody. Pórek dusíme ne zcela doměkka, potom přilijeme smetanu a ještě krátce povaříme.
- 3Nakonec přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.