Pórek zapečený

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme, nakrájíme na kousky zhruba 5 cm dlouhé a uvaříme v malém množství osolené vody.
  • 2
    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, po odstavení z ohně přimícháme žloutky.
  • 3
    Zapékací mísu vymastíme, vrstvíme do ní pórek s bramborami, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Sýr nesmí příliš zhnědnout, byl by hořký.
  • 4
    Podáváme jako samostatný pokrm se saláty nebo jako předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.