Pórek zapečený
40 min.
Ingredience
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 8kusůBrambory vařené
- 1špetkaSůl
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 350gramůPórek
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, nakrájíme na kousky zhruba 5 cm dlouhé a uvaříme v malém množství osolené vody.
- 2Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, po odstavení z ohně přimícháme žloutky.
- 3Zapékací mísu vymastíme, vrstvíme do ní pórek s bramborami, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Sýr nesmí příliš zhnědnout, byl by hořký.
- 4Podáváme jako samostatný pokrm se saláty nebo jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.