Pórek zapečený s bůčkem
60 min.
Ingredience
- 500gramůPórek
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůBešamel
- 10gramůSůl
- 200gramůVepřový bok
- 400gramůBrambory vařené
- 150mililitrůMléko polotučné
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
52 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Bešamel naředíme mlékem, přidáme vejce, přisypeme strouhaný sýr a promícháme.
- 2Bůček bez kosti nakrájíme na tenké plátky, pórek na kolečka.
- 3V pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu pórek a orestujeme. Přendáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme bešamelovou směsí, na povrch položíme plátky bůčku, trochu osolíme a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut, dokud bůček na povrchu nezezlátne.
- 4Podáváme s bramborami v různých úpravách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.