Pórek zapečený s bůčkem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
52 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bešamel naředíme mlékem, přidáme vejce, přisypeme strouhaný sýr a promícháme.
  • 2
    Bůček bez kosti nakrájíme na tenké plátky, pórek na kolečka.
  • 3
    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu pórek a orestujeme. Přendáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme bešamelovou směsí, na povrch položíme plátky bůčku, trochu osolíme a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut, dokud bůček na povrchu nezezlátne.
  • 4
    Podáváme s bramborami v různých úpravách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.