Pórek zapečený s rajčaty a sýrem
50 min.
Ingredience
- 500gramůPórek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaVegeta
- 100gramůSýr Moravský bochník 45%
- 4kusyRajčata
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm, vložíme na pánev s rozehřátým olejem, podlijeme trochou vody a chvíli dusíme. Okořeníme, opepříme a pod pokličkou podusíme do poloměkka.
- 2Na pórek urovnáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a na plátky nakrájený sýr. Ozdobíme lístky bazalky.
- 3Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 4Můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.