Pórková polévka s kedlubnou
45 min.
Ingredience
- 5gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMléko polotučné
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůKedlubna
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůPórek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
799 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytý, nakrájený pórek a oloupané, nakrájené kedlubny uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a dobře povaříme. Vše spojíme, prolisujeme, přidáme žloutek rozmíchaný v mléce a nakonec kousek másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.