Pórková polévka s mangem a garnátem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme na kolečka, mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, osmahneme, přidáme mletý zázvor, promícháme, podlijeme vínem a povaříme, dokud se víno neodpaří. Přilijeme vývar, smetanu, přidáme pórek a jakmile polévka přejde varem, rozmixujeme ji. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 3
    V pánvi roztavíme máslo, přiložíme garnáty, osolíme, opepříme, posypeme sezamem a osmažíme.
  • 4
    V jiné pánvi na másle rozpustíme cukr, přisypeme mango, orestujeme a odstavíme.
  • 5
    Doprostřed polévkových talířů vložíme mango, přelijeme pórkovou polévkou a navrch položíme garnáta.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.