Pórková polévka s mangem a garnátem
40 min.
Ingredience
- 4kusyGarnát obecný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSezam - semena
- Mango
- 20gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
- 120gramůMango
- Pórková polévka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 40gramůŠalotka
- 20gramůZázvor mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůVývar slepičí
- 300gramůPórek
- 200mililitrůSmetana na vaření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme na kolečka, mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, osmahneme, přidáme mletý zázvor, promícháme, podlijeme vínem a povaříme, dokud se víno neodpaří. Přilijeme vývar, smetanu, přidáme pórek a jakmile polévka přejde varem, rozmixujeme ji. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 3V pánvi roztavíme máslo, přiložíme garnáty, osolíme, opepříme, posypeme sezamem a osmažíme.
- 4V jiné pánvi na másle rozpustíme cukr, přisypeme mango, orestujeme a odstavíme.
- 5Doprostřed polévkových talířů vložíme mango, přelijeme pórkovou polévkou a navrch položíme garnáta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.