Pórkový hruškový koláč
65 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 2kusyHrušky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůListové těsto
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky. Opékáme je na másle pod pokličkou asi 5 minut.
- 2Oloupané hrušky nařízneme do vějíře a pokapeme citronovou šťávou.
- 3Rozmixujeme mléko, sýr, vejce, směs opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- 4Listové těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme dokulata. Vyložíme jím malé, máslem vymazané formičky. Do každé vložíme polovinu hrušky a přimáčkneme. Navrch rozdělíme pórek a připravený sýrový krém.
- 5Koláčky pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.