Pórkový hruškový koláč

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky. Opékáme je na másle pod pokličkou asi 5 minut.
  • 2
    Oloupané hrušky nařízneme do vějíře a pokapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Rozmixujeme mléko, sýr, vejce, směs opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
  • 4
    Listové těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme dokulata. Vyložíme jím malé, máslem vymazané formičky. Do každé vložíme polovinu hrušky a přimáčkneme. Navrch rozdělíme pórek a připravený sýrový krém.
  • 5
    Koláčky pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.