Pórkový koláč
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 250gramůPórek
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceOlej stolní
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSlanina vepřová
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
64 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hladké těsto zpracujeme z másla, oleje, vejce, kypřícího prášku do pečiva a špetky mleté sladké papriky a na půl hodiny dáme do lednice.
- 2Pórek, cibuli a slaninu na oleji osmahneme a necháme vychladnout.
- 3Těsto vyválíme na plát silný 3mm a dáme do vymazané formy. Přitiskneme k okraji do výše 3cm.
- 4Promícháme smetanu, vejce a mouku, přidáme sůl, papriku a připravenou osmahnutou směs a smícháme.
- 5Nalijeme náplň na těsto a koláč pečeme při 170 stupních 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.