Pórkový krém s pečeným česnekem
40 min.
Ingredience
- 2kusyČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 6kusůCibulka jarní
- 2kusyPórek
- 10gramůTymián
- 3kusyBrambory
- 1litrVývar zeleninový
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 150gramůKlobása Chorizo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Česnek rozebereme na stroužky, neloupeme a pečeme 15 minut v troubě na 200 °C zakápnuté olivovým olejem. Loupeme je až po vychladnutí.
- 24 kusy jarní cibulky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a společně s tymiánem osmahneme na oleji.
- 3Až je pórek změklý, přidáme vývar a dvě brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.
- 4Klobásu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a osmahneme na pánvi.
- 5Poslední bramboru nakrájíme na tenké plátky a ty osmažíme nasucho v pánvi.
- 6Do polévky přidáme česnek a rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené klobásou a osmaženými bramborovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.