Pórkový krém s pečeným česnekem

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyČesnek
    • 1lžíceOlej olivový
    • 6kusůCibulka jarní
    • 2kusyPórek
    • 10gramůTymián
    • 3kusyBrambory
    • 1litrVývar zeleninový
    • 7gramůSůl
    • 7gramůPepř černý mletý
    • 150gramůKlobása Chorizo
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek rozebereme na stroužky, neloupeme a pečeme 15 minut v troubě na 200 °C zakápnuté olivovým olejem. Loupeme je až po vychladnutí.
  • 2
    4 kusy jarní cibulky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a společně s tymiánem osmahneme na oleji.
  • 3
    Až je pórek změklý, přidáme vývar a dvě brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.
  • 4
    Klobásu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a osmahneme na pánvi.
  • 5
    Poslední bramboru nakrájíme na tenké plátky a ty osmažíme nasucho v pánvi.
  • 6
    Do polévky přidáme česnek a rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené klobásou a osmaženými bramborovými lupínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.