Portobello na bílém víně

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
120 kcal
Tuky
10 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
84 mg
Cukr
360 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nožičky hub odkrojíme a vnitřní část kloboučků vydlabeme lžičkou. Do kloboučků potom ostrým nožem nařízneme několik malých otvorů, do kterých seshora vložíme tenké plátky oloupaného česneku.
  • 2
    Připravené houby restujeme na pánvi na rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany.
  • 3
    Potom podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou 1 minutu.
  • 4
    Nakonec houby posypeme nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a ještě jednou na pánvi obrátíme.
  • 5
    Portobello při podávání přelijeme zbylým olejem z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.