Portobello na bílém víně
20 min.
Ingredience
- 4kusyPortobello
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůOlej olivový
- 150mililitrůVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Tuky
10 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
84 mg
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Nožičky hub odkrojíme a vnitřní část kloboučků vydlabeme lžičkou. Do kloboučků potom ostrým nožem nařízneme několik malých otvorů, do kterých seshora vložíme tenké plátky oloupaného česneku.
- 2Připravené houby restujeme na pánvi na rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany.
- 3Potom podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou 1 minutu.
- 4Nakonec houby posypeme nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a ještě jednou na pánvi obrátíme.
- 5Portobello při podávání přelijeme zbylým olejem z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.