Portská hruška

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
12 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme 600 ml vody, portské, přidáme cukr a vše přivedeme k varu. Oloupeme hrušky a vyřízneme jádřince, potřeme citrónovou šťávou a postavíme je rovně do tekutiny. Během 15 minut uvaříme téměř doměkka, přičemž horní část hrušek občas polijeme tekutinou. Necháme 2 minuty chladnout a hrušky dáme na talíř.
  • 2
    Tekutinu svaříme na sirup dokud se dvě třetiny nevypaří. Necháme
  • 3
    2 minuty zchladnout a pak vmícháme zbytek citrónové šťávy.
  • 4
    Sýry rozmačkáme a smícháme s jogurtem. Dochutíme pepřem. Hrušky naplníme směsí sýrů. Na servírovací talíře lžičkou nalijeme trochu sirupu, doprostřed postavíme hrušku a přelijeme ji další lžící sirupu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.