Portská hruška
45 min.
Ingredience
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůSýr kozí
- 2lžíceSýr smetanový 65%
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kilogramyHrušky
- 200gramůCukr krupice
- 150gramůJogurt bílý
- 600mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůVíno portské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
12 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme 600 ml vody, portské, přidáme cukr a vše přivedeme k varu. Oloupeme hrušky a vyřízneme jádřince, potřeme citrónovou šťávou a postavíme je rovně do tekutiny. Během 15 minut uvaříme téměř doměkka, přičemž horní část hrušek občas polijeme tekutinou. Necháme 2 minuty chladnout a hrušky dáme na talíř.
- 2Tekutinu svaříme na sirup dokud se dvě třetiny nevypaří. Necháme
- 32 minuty zchladnout a pak vmícháme zbytek citrónové šťávy.
- 4Sýry rozmačkáme a smícháme s jogurtem. Dochutíme pepřem. Hrušky naplníme směsí sýrů. Na servírovací talíře lžičkou nalijeme trochu sirupu, doprostřed postavíme hrušku a přelijeme ji další lžící sirupu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.