Portugalský kukuřičný chléb
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 300mililitrůVoda pitná
- 200gramůMouka kukuřičná
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
868 mg
Cukr
256 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté do mléka přilijeme vodu a přidáme oba druhy mouky se špetkou soli. Ke všemu přidáme ještě lžičku oleje a pořádně zamícháme. Těsto se nesmí přichytávat ke stěnám mísy, pokud ano, přidáme ještě trochu mouky.
- 2Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme zpět do mísy a necháme 1,5 hodiny kynout. Těsto poté lehce promícháme a opět necháme 15 minut kynout. Nyní stačí vytvarovat kulatý chléb, přenést ho na plech a nechat další hodinu kynout.
- 3Plech přeneseme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme 45 minut, kdy by měl mít chléb zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.