Portugalský kukuřičný chléb

90 min.
Portugalsko

Ingredience

    • 2lžičkyDroždí
    • 150mililitrůMléko plnotučné
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 200gramůMouka kukuřičná
    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
868 mg
Cukr
256 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté do mléka přilijeme vodu a přidáme oba druhy mouky se špetkou soli. Ke všemu přidáme ještě lžičku oleje a pořádně zamícháme. Těsto se nesmí přichytávat ke stěnám mísy, pokud ano, přidáme ještě trochu mouky.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme zpět do mísy a necháme 1,5 hodiny kynout. Těsto poté lehce promícháme a opět necháme 15 minut kynout. Nyní stačí vytvarovat kulatý chléb, přenést ho na plech a nechat další hodinu kynout.
  • 3
    Plech přeneseme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme 45 minut, kdy by měl mít chléb zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.