Pošírovaná pěna z bílků s karamelem
35 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 500mililitrůMléko polotučné
- 500mililitrůKoňak vaječný
- 1lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
313 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku nejprve přivedeme k varu 100ml vody s cukrem, necháme vařit dokud nevznikne světlý karamel. Poté odstavíme, přidáme 3lžíce studené vody a důkladně promícháme.
- 2K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Postupně, pomalu a za stálého míchání přilijeme karamel.
- 3Mléko zahřejeme s 250ml vody, nevaříme! Ze sněhu vytvoříme dvěma lžícemi zhruba 12noků a 4minuty je pošírujeme. Mezitím jednou obrátíme. Noky necháme okapat, odložíme na suchou utěrku.
- 4Vaječný krém rozdělíme do 4pohárů. Do každého vložíme 3 sněhové noky a posypeme kakaem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.