Pošírované hrušky s čokoládou
25 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 300mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVíno portské
- 1kusSkořice celá
- 1kusBadyán
- 3kusyHřebíček
- 0,5kusVanilkový lusk
- 0,5kusPomeranč
- 100gramůSmetana
- 150gramůHorká čokoláda
- 5centilitrůRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
375 mg
Cukr
720 mg
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, ale stopky neodkrajujeme. Zespodu je zbavíme jádřince.
- 2Smícháme obě vína, pomerančovou kůru a koření a v této směsi povaříme hrušky 15 minut.
- 3Mezitím si rozpustíme čokoládu ve smetaně, přimícháme rum.
- 4Hrušky podáváme přelité čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.