Pošírované hrušky s čokoládou

25 min.
Francie

Ingredience

    • 4kusyHrušky
    • 300mililitrůVíno bílé
    • 200mililitrůVíno portské
    • 1kusSkořice celá
    • 1kusBadyán
    • 3kusyHřebíček
    • 0,5kusVanilkový lusk
    • 0,5kusPomeranč
    • 100gramůSmetana
    • 150gramůHorká čokoláda
    • 5centilitrůRum
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
375 mg
Cukr
720 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, ale stopky neodkrajujeme. Zespodu je zbavíme jádřince.
  • 2
    Smícháme obě vína, pomerančovou kůru a koření a v této směsi povaříme hrušky 15 minut.
  • 3
    Mezitím si rozpustíme čokoládu ve smetaně, přimícháme rum.
  • 4
    Hrušky podáváme přelité čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.