Posvícenské koláčky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
47 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z rozdrobeného droždí, cukru, vlažného mléka a trochy polohrubé mouky zaděláme kvásek, který necháme vzejít.
  • 2
    Do mísy vsypeme zbylou mouku, přidáme sůl, nakrájené máslo (nebo rostlinný tuk), přidáme kvásek, žloutky a přilijeme vlažné mléko. Vše zpracujeme v těsto, které necháme zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout.
  • 3
    Potom vytvarujeme z kousků vykynutého těsta kuličky, urovnáme je na plech a lžičkou nebo opačným koncem vařečky do nich vyhloubíme mělčí důlek. Naplníme nádivkou (nejlépe makovou nebo tvarohovou, můžeme i povidlovou nebo ořechovou), posypeme drobenkou a koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova 15-20 minut.
  • 4
    Po upečení ještě teplé koláčky pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.