Posvícenské preclíky
45 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr moučkový
- 6lžicMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Nejprve prosejeme na vál mouku s kypřicím práškem a solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, rozklepneme vejce a přidáme na kousky nakrájené máslo.
- 2Vejce smícháme s moukou, utvoříme nejprve drobenku a postupně zpracujeme v hutné těsto. Vytvarujeme do tvaru válečku a necháme v lednici asi hodinu odpočívat.
- 3Poté těsto rozkrojíme na cca centimetrové plátky a vyválíme stejnoměrné válečky.
- 4Pečící plech vyložíme papírem, válečky na plechu stočíme do tvaru preclíků a potřeme rozšlehaným vejcem.
- 5Pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 10min,poté snížíme teplotu na 180C a ještě 5min dopečeme.
- 6Preclíky necháme chvíli vychladnout na plechu a obalujeme v krystalovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.