Posvícenské preclíky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve prosejeme na vál mouku s kypřicím práškem a solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, rozklepneme vejce a přidáme na kousky nakrájené máslo.
  • 2
    Vejce smícháme s moukou, utvoříme nejprve drobenku a postupně zpracujeme v hutné těsto. Vytvarujeme do tvaru válečku a necháme v lednici asi hodinu odpočívat.
  • 3
    Poté těsto rozkrojíme na cca centimetrové plátky a vyválíme stejnoměrné válečky.
  • 4
    Pečící plech vyložíme papírem, válečky na plechu stočíme do tvaru preclíků a potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 5
    Pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 10min,poté snížíme teplotu na 180C a ještě 5min dopečeme.
  • 6
    Preclíky necháme chvíli vychladnout na plechu a obalujeme v krystalovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.