Povidla švestková ochucená octem
55 min.

Ingredience
- 2kilogramyŠvestky
- 500gramůCukr krystal
- 1decilitrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Dobře zralé švestky omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přemístíme do kastrolu, přidáme cukr a ocet. Důkladně promícháme a necháme cukr rozpustit.
- 2Poté po částech vaříme. Mezitím stále mícháme. Horká povidla ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.